Algemene voorwaarden Cotton photography 2021

 

Algemeen 

 

1. Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten die Cotton photography aanbiedt. Bij het boeken van een dienst bij Cotton photography gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. 

2. Bezwaar tegen de algemene voorwaarden kunnen alleen voorafgaand aan het boeken van een dienst besproken worden. 

 

Fotoreportages

 

1. Fotoreportages kunnen per mail, contactformulier of telefoon geboekt worden

2. Reiskosten worden opgenomen in de offerte. De afgesproken locatie is leidend. Indien deze aangepast wordt, zullen de reiskosten aangepast worden. De reiskosten worden berekend vanaf postcode 9746 CC. 

3. Indien een buitenreportage besproken is kan Martina van Cotton photography de shoot op het laatste moment annuleren ivm de weersvoorspellingen. Bij zon en bewolking kan de shoot plaatsvinden, bij regen zal er een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden ivm de apparatuur. Er wordt direct een nieuwe afspraak gemaakt voor de fotoreportage. Indien de klant het af wil laten hangen van het moment, zullen de gemaakte kosten voor het reserveren van de tijd in rekening worden gebracht bij de klant. 

4. Indien een betaalde locatie gewenst is voor de reportage zijn de kosten voor de locatie de verantwoordelijkheid van de klant. eventuele parkeerkosten worden meegenomen in de offerte. De reservering kan in opdracht van de klant door Martina van Cotton photography gedaan worden. Mocht de locatie voorafgaand aan de shoot geannuleerd worden door ziekte of verzuim van de klant zullen de kosten voor de locatie 100% voldaan moeten worden ( dit gaat volgens de geldende annuleringsvoorwaarden van de desbetreffende locatie. Voor verdere voorwaarden omtrent annuleren zie ongeval en ziekte. 

 

Boekingen 

 

  1. De fotoreportage wordt telefonisch of per mail besproken waarna er een offerte gestuurd zal worden met de specificaties van de af te nemen dienst. Zodra er een aanbetaling van 20% van het totaalbedrag gedaan is staat de reportage vast. 

  2. Door de aanbetaling te voldoen gaat de klant akkoord met de algemene voorwaarden van de fotograaf. 

2. Na het uitgeven van de offerte moet de aanbetaling binnen 14 dagen voldaan worden. Zodra de aanbetaling ontvangen is, is de afspraak definitief. 

3. Wanneer de aanbetaling niet binnen de gestelde tijd betaald is zal de shoot geannuleerd worden. De voorwaarden van deze offerte zullen niet langer geldig zijn dan 14 dagen na dagtekening van de offerte.

4. In geval van annulering van de opdracht door de klant zal de aanbetaling niet terugbetaald worden. 

5. Indien de klant tussen het voldoen van de aanbetaling en 2 weken voor de datum van de shoot de afspraak wil annuleren zal er 20% van de volledige shoot (aanbetaling) plus de eventuele kosten voor visagie niet geretourneerd worden. de annulering van de locatie en de bijbehorende boekingskosten zullen volgens de annuleringsvoorwaarden van de locatie door de klant voldaan worden. Indien de klant binnen 2 weken en 48 uur voor de shoot de afspraak wil laten vervallen zal er 80% van het totaalbedrag in rekening worden gebracht bij de klant. indien ook visagie geboekt zal deze 100% voldaan moeten worden door de klant. indien er een locatie geboekt is zullen deze kosten volgens de annuleringsvoorwaarden van de locatie door de klant voldaan worden. Indien de klant binnen 48 uur voor de afspraak, de shoot wil annuleren zal 100% van de kosten voldaan worden door de klant. Indien er een locatie geboekt is zal deze ook 100% betaald moeten worden door de klant, net als eventuele bijgeboekte extra kosten zoals visagie. 

 

 

Fotobewerking 

 

1. De foto’s worden geleverd in hoge resolutie, zonder logo. Tevens zullen de foto’s in klein formaat verstuurd worden met logo, voor op social media. 

2. Onbewerkte RAW bestanden worden nooit geleverd aan de klant. 

3. Martina van Cotton photography is vrij om zelf te beslissen welke foto’s geschikt zijn voor de klant. 

4. Martina van Cotton photography bepaald welke foto’s nabewerkt en geleverd zullen worden. Indien de klant extra foto’s van de shoot zou willen ontvangen is dit tegen meerprijs mogelijk. 

5. De stijl en nabewerking van de foto’s zal door Martina van Cotton photography gedaan worden conform portfolio, tenzij vooral schriftelijk anders besproken. 

6. De geleverde foto’s mogen nooit opnieuw nabewerkt worden door de klant. 

7. Het gezicht of lichaam van de personen op de foto zal niet veranderd worden door middel van photoshop. Er zal enkel gebruik worden gemaakt van het aanpassen van de lichtinstellingen, technische aanpassingen en gebruik worden gemaakt van het verzachten van de huid. “Tijdelijke’ imperfecties zoals een wondje/pukkel zullen naar eigen inzicht van Martina van Cotton photography bewerkt worden. 

8. Er is één ronde feedback/ kleine aanpassingen mogelijk op de geleverde selectie indien de klant verzoeken heeft qua bewerking. Mocht De klant hierna nogmaals om aanpassingen vragen van de geleverde selectie zullen hier extra kosten voor gerekend worden. 

 

Klachten en aansprakelijkheid 

1. Martina van Cotton photography is in geen geval verantwoordelijk voor opgedaan letsel tijdens een reportage. 

2. Martina van Cotton photography is in geen geval verantwoordelijk voor schade aan persoonlijke eigendommen tijdens de reportage.

3. Martina van Cotton photography is in geen geval verantwoordelijk voor diefstal van uw persoonlijke eigendommen tijdens de reportage. 

4. De reportage is op maat. Teruggave van geld is daardoor niet mogelijk. 

5. Deelname aan de reportage is op eigen risico.

6. Geld terug bij ontevredenheid over het resultaat is niet mogelijk.

7. Indien de klant niet tevreden is met de resultaten van de reportage kan de klant een klacht indienen. De klacht moet binnen 7 werkdagen na het uitleveren van de foto’s ingediend zijn. 

8. Martina van Cotton photography zal de klachten bespreken en beoordelen met collega’s. Mogelijkheden zijn extra bewerking van specifieke afgekeurde beelden door de klant, extra fotobewerking of het opnieuw plannen van een afspraak. 

 

Rechten en Privacy 

 

1. Auteursrechten en rechten volgens de Nederlandse wet van de fotoreportage blijven in het bezit van Martina van Cotton photography. 

2. Indien de klant de foto’s wil publiceren moet dit in overleg met Cotton photography. De klant koopt niet de rechten van de foto door het betalen van de fotoreportage. De rechten voor de foto’s liggen ten alle tijden bij Martina van Cotton photography, tenzij anders overeen gekomen. 

3. De klant mag de foto’s voor privé doeleinden gebruiken met vermelding “Foto door Cotton photography” direct onder de foto. De klant heeft geen recht op commercieel gebruik van de beelden. Indien de klant de foto’s wil gebruiken voor commerciële doeleinden zal dit eerst besproken moeten worden met Martina van Cotton photography. 

4. Martina van Cotton photography heeft recht om het beeldmateriaal dat gemaakt is tijdens te reportage te gebruiken voor commerciële doeleinden. Denk hierbij aan portfolio, website en social media. Indien de klant dit niet wil moet dit vooraf bij de offerte vastlegt worden. Indien Martina van Cotton photography de beelden niet mag gebruiken ter promotie van de beroepsactiviteiten wordt er 50 euro extra in rekening gebracht. 

5. Het bewaren van de foto’s na uitlevering is de verantwoordelijkheid van de klant. Na het uitleveren van de foto’s kan de klant geen beroep doen op een back up bij Martina van Cotton photography. 

6. Bij onrechtmatig gebruik van foto’s gemaakt door martina van Cotton photography zullen gepaste stappen ondernomen worden. 

 

Ongeval of ziekte

 

1. In geval van overmacht door externe factoren zoals brand, waterschade of diefstal is Martina van Cotton photography niet verantwoordelijk voor de schade. 

2. Bij diefstal of verlies van SD kaarten of het falen van de apparatuur kan Martina van Cotton photography niet verantwoordelijk worden gesteld. Martina van Cotton photography zal haar best doen de bestanden zoveel mogelijk te back uppen om risico’s te spreiden. 

3. in geval van overmacht ziekte van de fotograaf of een andere calamiteit zal de klant zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld worden en zal de shoot geannuleerd worden. Er zal een nieuwe afspraak gemaakt worden in overleg met de klant. 

 

 

Gegevens

 

Martina Westerman - 0652346372

www.cottonphotography.nl